Tirsdag, 07.02.2023 - 16. Rajab 1444 h.

Sorg og fordømmelse

Sorg og fordømmelse

Sorg og fordømmelse

  • 05.01.2010
  • Basim Ghozlan

Islam.no fordømmer på det sterkeste terrorangrepet som rammet London i dag.

Islam.no fordømmer på det sterkeste terrorangrepet som rammet London i dag. Våre tanker går til ofrene og deres familier. Et slikt angrep på uskyldige mennesker er en trussel og forbrytelse mot grunnleggende verdier som finnes i alle religioner og livssyn.
Vi i islam.no understreker at slike barbariske handlinger som rammer uskyldige mennesker, ikke kan forsvares med hverken religiøse, politiske eller andre argumenter.

Vi ber alle muslimske ledere, imamer og talspersoner om å være klare og tydelige med å fordømme denne handlingen som rettet seg mot sivile, uansett hvem som står bak. Enda viktigere blir det hvis terrorister begår ugjerninger i islams navn.

Vi mener at slike handlinger er en hån mot islam som religion og at "muslimske terrorister" er en skamplett for hele den muslimske ummah.

Vi ønsker samtidig å understreke at terrorisme er alles fiende. Alle frie mennesker, uansett religion eller etnisitet, må derfor stå sammen i bekjempelsen av den.
Skarpe fordømmelser fra muslimer verden over

Islamsk Råd Norge:
Den som dreper et menneske, er som han har drept hele menneskeheten, sier koranen. Dette er noe disse terroristene ser ut til å ha oversett.


The Federation of Islamic Organisations in Europe:
Vi er sjokkerte over disse grusomme overgrepene i London. Dette er overgrep mot alle frie mennesker i hele verden.


Muslimske brorskapet:
Dette er en kriminell handling som strider helt mot islams lære.

Hamas i Palestina:
Det finnes ingen unnskyldning for dette angrepet. Angrep på sivile er forkastelig og må fordømmes.

Hizbullah i Libanon:
Dette er ren kriminalitet som ingen religion eller livvsyn kan akseptere.

Yusuf al-Qaradawi:
Vi ble forfjamset (stum) da vi hørte nyheten om bombingene i London som drepte titalls og skadet hundrevis av uskyldige mennesker som ikke hadde gjort noe kriminelt.

Han sa videre: disse svarte handlingene ('black actions') var i strid med islam som forbyr drap på sivile. ”Selv i krigstid når ulike stats arméer kriger mot hverandre, er det ikke lov å drepe kvinner, barn, eldre, prester, bønder og handelsmenn: personer som vi i dag kaller sivile.”, sa han.
Al-Qaradawi sendte sine kondolanser til familiene til de døde og til Londons borgermester Ken Livingstone, som Qaradawi lovpriset som ”a man of justice”.

Imam Al-Azhars sheikh Mohammad Sayyed Tantawi:
De som er skyldige i denne bombingen er kriminelle som ikke representerer islam eller forstår dets budskap.”
Tantawi, som holder den høyeste offisielle lærerposisjonen innenfor sunni islam, fordømte drapene på uskyldige mennesker, inkludert kvinner og barn, ”uten å differensiere mellom de som er deltakende i krigshandlinger og de som ikke er det”.
Om påstanden om at disse angrepene var et forsøk på å presse statsminister Tony Blair til å trekke soldater ut av okkupasjonen i Irak, sa Tantawi: ”Dette er ulogisk og kan ikke brukes som motiv til å drepe uskyldige.”

Ledende libanesiske shia-lærd Mohammad Hussein Fadlallah:
Disse kriminelle handlingene er ikke akseptert i noen religioner. De er barbariske og fullstendig ulovlige innen Islam

I tillegg har mange muslimske land fordømt angrepene og oppfordret til tettere samarbeid i beskjempelsen av ekstremismen og terrorismen. Blant annet: Tyrkia, Marokko, Jordan, Egypt, Iran, Syria, Yemen, Saudi Arabia, Emiratene, Sudan og mange flere.

Mer om dette kan leses i http://www.islamonline.net/English/News/2005-07/07/article07.shtml

[ Korrektur av MIXX Ord & Design ]