Tirsdag, 28.11.2023 - 14. Jamad Awwal 1445 h.

Katastrofen og Srilanka

Katastrofen og Srilanka

Katastrofen og Srilanka

  • 05.01.2010
  • Anees Rauf

Verden har vært vitne til en av de største naturkatastrofene i moderne tid. Sri Lanka (også kalt SERENDIB av araberne som kom til landet i de forrige århundrene) er et av de landene som er verst rammet etter Indonesia.

Verden har vært vitne til en av de største naturkatastrofene i moderne tid. Sri Lanka (også kalt SERENDIB av araberne som kom til landet i de forrige århundrene) er et av de landene som er verst rammet etter Indonesia.
Kjære brødre og søstre!

Assalamu Alaikum!

Verden har vært vitne til en av de største naturkatastrofene i moderne tid. Vi ønsker å gjøre dem oppmerksom på følgende fra Sri Lanka:

  • Ifølge de offisielle tallene fra regjeringen i Sri Lanka, døde 30860 mennesker, ca. 4000 er savnet og en million mennesker er husløse. Og tallene fortsetter å stige.

  • De verst rammede områdene inkluderte Sainthamaruthu, Maruthamunai, Kalmunai, Nintavur, Pottuvil, Central Camp, Addalachenai, Muttur and Kattankudy (Ref. Arab news 10. januar 2005: www.arabnews.com/?page=4§ion=0&article=57318&d=10&m=1&y=2005).

  • Katastrofen rammet mennesker av alle alder, bade barn og kvinner, og gjorde ikke forskjell på trostilhørighet. 55% av de døde var muslimer.

  • Noen av de overlevende bor hos sine venner og familier. Mens tusener av familier oppholder seg i provisoriske flyktningsleire og i forskjellige veldedighetssentre.

  • Tusener av barn er blitt foreldreløse og kvinner er blitt enker.

  • Hundrevis av skoler og 43 av Sri Lankas moskéer er ødelagt.

  • Distriktssykehuset kinniya ble fullstendig ødelagt.

  • Pasienter så vel som ansatte omkom (Innalillahi wa inna ilaihi rajioon). (Ref: www.kinniya.net)

Srilanka Muslim velferd forening (SLMVF), Oslo, Norway, ønsker å hjelpe alle de trengende i denne krisen uansett religionstilhørighet. Vi i SLMVF, har allerede startet å sende hjelp til Sri Lanka gjennom ett par organisasjoner i Sri Lanka, bla i form av mat, klær, barnemat og bidratt til janazas vha lokale myndigheter. I tillegg, vil to containere (70 feet) med klær bli sent til Sri Lanka ved hjelp av en Oslo basert pakistansk moské.

SLMVF, med hjelp av den allmektige Allah, fokuserer på sosio-økonomiske sider både på kort og lang sikt. Dette vil inkludere hjelp til mat og opphold for foreldreløse barn, enker, skaffe permanent husly og gi dem utdannelse med mer. For å kunne lykkes i dette arbeidet, trenger vi i tillegg til hjelp fra Gud, også en hjelpende hånd og retter henvendelsen spesielt til muslimer i Norge.

SLMVF, ber derfor alle muslimer i Norge om å hjelpe oss og støtte vårt arbeid i Sri Lanka ved å bidra.

Srilanka Muslim Velferd Forening (SLMVF)
Org nr:987 709 049
Konto nr: 6045 05 42116

Måtte Allah akseptere vårt bidrag og gi de overlevende styrke i denne vanskelige situasjonen.


Wassalam,

Mohamed Anees Rauf,
Secretary, SLMVF
Kyrre grepps gate - 22,
0479, Oslo
Tlp: 92837786
10. januar 2005