Fredag, 27.01.2023 - 05. Rajab 1444 h.

Karikaturstriden

Karikaturstriden

Karikaturstriden

  • 03.03.2010
  • Abdelhak Abdellaoui

Artikkelen er skrevet av Abdelhak Abdellaoui   Nok en gang blusset karikaturstriden opp i Norge. Denne gangen var det Dagbladet som tråkket i salaten.

Artikkelen er skrevet av Abdelhak Abdellaoui
 
Nok en gang blusset karikaturstriden opp i Norge. Denne gangen var det Dagbladet som tråkket i salaten. Lars Helle sa ved dialogmøtet hos det Islamske forbundet at de visste det ville provosere, men at det var ikke meningen å såre noen. Dette blir rett og slett for dumt når man tenker på forhistorien til denne saken. Når man vet at dette vil såre mange, så kan man ikke gjemme seg bak at det hadde en journalistisk nyhetsverdi å fronte den opphetete debatten på PST sine sider. Undertegnede mener at det var helt unødvendig å vie tre sider og en vulgær forside til en slik sak. SÅ viktig var ikke denne ”nyheten”! Denne dagen fantes det nok andre saker som hadde en større betydning for allmenheten.
 
På den andre siden synes jeg at muslimer er alt for hårsåre. Muslimer i Norge må tåle slike dumheter. Man bør sette pris på ytringsfriheten i dette landet, spesielt med tanke på at mange muslimer kommer fra land med totalitære regimer. Hvis man kritiserer slike regimer kan man risikere tortur og dødsstraff. I dette landet har vi det så trygt at statsråder kan vandre fritt på Karl Johan uten å ha med seg en hær av livvakter. Denne friheten og tryggheten må vi verdsette. Det er også et paradoks at muslimer sjelden demonstrerer for saker som ikke dreier seg om deres ”identitet”. Norges muslimer bør derfor engasjere seg mer generelt i samfunnet og verne om de norske verdiene uten å gå på akkord med sin egen identitet.

Dagens innvandrerungdom og deres foreldre må innse at dette nå er vårt land. Denne kamelen må også de etniske nordmenn som er imot det flerkulturelle samfunnet svelge enten de vil eller ikke. Muslimer har kommet for å bli en del av dette samfunnet. De muslimer i Norge som elsker profeten (fvmh) så høyt at de føler at de må få utløp for sitt raseri, bør tenke på hva han måtte gjennomgå og hvor nedverdigende han ble behandlet da han prøvde å spre Islams budskap. Mohammed (fvmh) er muslimenes ideal og beste eksempel på hvordan man tar seg i et samfunn hvor man er en minoritet. Det vil vi alltid være, selv om Siv Jensen er redd for at muslimer skal ta over Norge. Så kjære muslimer, vi må akseptere at vi er en minoritet og at media vil skape konflikter og ha et kritisk søkelys på innvandrere. Det er jobben deres, men det er også innvandrernes rett til å benytte seg av ytringsfriheten når urett begås.