Fredag, 27.01.2023 - 05. Rajab 1444 h.

Hajj-reisende er i god behold

Hajj-reisende er i god behold

Hajj-reisende er i god behold

  • 03.01.2010
  • Basim Ghozlan

Islam.no har igjen tatt kontakt (i dag 12, januar kl.

Islam.no har igjen tatt kontakt (i dag 12, januar kl. 14:00) med de norske hajj-reisende og kan fortelle at alle hajj-reisende som er med i gruppen er i god behold. Ahmad Bukra, en av gruppens ledere, fortalte at de ikke hadde grunn til å tro at noen av de norske hajj-reisende var blant de drepte eller skadde i Mina i dag. Kontakten med Ahmad Bukra skjedde etter at Aljazeera meldte om 50 drepte i Mina i dag kl. 14:00. Ahmad Bukra fortalte at de fortsatt ikke hadde hatt kontakt med alle andre hajj-reisende som kommer fra Norge, men de arbeider med å få oversikt over situasjonen.
Etter nyheten (05 januar) om at en bygning i Mekka har rast sammen, har islam.no tatt kontakt med de norske hajj-reisende. Vi kan opplyse om at alle norske hajj-reisende (som er med i denne gruppe) er i god behold. De kunne også opplyse om at bygningen som raste sammen var ca. 200 meter unna dem. Våre bønner går til alle som er på hajj og håper at ingen av dem blir skadet.
I følge aljazeera var det et hotell som heter "Lu'lo'ah alkhayr" som består av 4 etasjer og som ligger ved moskeen i Mekka som raste sammen.

Det er meldt om 4 drepte i hendelsen og om et ukjent antall som ble skadet.

Hvor kommer de omkommende fra er fortsatt ukjent, men mye tyder på at de er fra De arabiske emaratene.