| SiteMap 
Bønnetider for Oslo: Fajr: 04:30 - Soloppgang: 05:45 - Dhuhr: 13:26 - Asr: 17:07 - Solnedgang: 20:48 - Isha: 22:03 - Andre byer?
Dagen i dag
Fredag 20.04.2018
4. sha'ban 1439 h.
1. ramadan kommer på torsdag 17.05.2018 (om 27 dager)
Flere begivenheter?

Korandatabasen

Koranvers
K. 3:185: Hvert menneske vil smake døden. På oppstandelsens dag vil dere få fullt oppgjør. Den som blir holdt unna Ilden, og føres inn i paradiset, han har vunnet seieren! Hva er jordelivet annet enn en bedragersk glede!
Andre vers?

En hadith:

 
 Anas (raa) sa at profeten (fvmh) sa: ingen av dere er helt troende før dere ønsker for deres bror det dere ønsker for dere selv.

[Al-Bukhari og Muslim] Les flere hadith.

 

Annonse

Selvmords-bomberen – en terrorist eller en helt?

20. oktober 2004 - 14:43 - Svein Ødegården
Skrevet av Svein Ødegården, pensjonert brigader og tidligere sanitetsinspektør i Hæren.
Det har vakt sterke reaksjoner at Basim Ghozlan har forsvart selvmordsbombere som et legalt stridsmiddel. Det ser ut som de fleste som uttrykker avsky for en slik handling ikke greier å skille mellom selvmordsbomberen som ”våpen” og hvem som er selvmordsbomberens mål. Problemet her synes å være at vi straks assosierer selvmordsbomberen med en som sprenger seg selv og så mange uskyldige sivile som mulig i luften – slikt kaller vi terrorisme.
Men det er ikke det samme som om å si at alle selvmordsbombere er terrorister. Hva med om selvmordsbomberen kjører en lastebil fylt med sprengstoff inn i en viktig fiendtlig militær installasjon? (slik det skjedde mot amerikanske og franske militære avdelinger i Beirut i 1983)

I dagens stridsmiljø vil vi ofte stå overfor en høyteknologisk militærmakt i strid med en lavteknologisk motstandsbevegelse, slik vi ser det i Tsjetsjenia, Irak og i Palestina / Israel. Det er vanskelig å se at det skal være mer høyverdig å slippe en laserstyrt ”smart” bombe mot et sivilt boligområde i Bagdad eller Gaza enn at en selvmordsbomber sprenger seg selv og et fiendtlig militært mål i luften.

Selvmordsbomberen kan på mange måter sees på som en lavteknologisk, men veldig ”smart” bombe. Er det ikke direkte ”feigt” å sitte 30000 fot over bakken å drepe kvinner og barn (også kalt kollateral skade) – sammenliknet med en som ofrer sitt eget liv for å drepe så mange av fiendens soldater som mulig? Så lenge selvmordsbomberen retter sitt angrep mot militære mål er han etter folkeretten ikke å betrakte som en terrorist, men en lovlig stridende.

Har vi ikke selv hyllet motstandsfolk som ofret sitt liv ved å styrte sitt fly inn mot et viktig fiendtlig mål? Har vi ikke i alle år blitt foret med amerikanske krigsfilmer hvor nettopp dette ble fremhevet som en stor heltedåd? Var ikke de japanske kamikaze-flygerne lovlig stridende? Hvorfor er fienden alltid en terrorist, mens vi selv sloss en rettferdig krig?
 
Skriv ut siden


Islam i norge
Moské [89]
Halal kjøtt [3]
Organisasjon [5]
Restaurant [5]
Begravelsesbyrå [1]
Forlag [1]
Nettbutikk [1]
Annet [3]
Annonse
Islam-torget
Nyhetsmail
Hvis du vil motta nyhetsmail fra Islam.no, registrer deg her.

Navn:
 
Epost:
 
Annonse
Annonse

Annonse

Siden 17.09.2003 er du gjest nummer:
free page hit counter

Annonse
Islam-torget
Annonse
Copyright © Islam.no
All rights reserved
Alle henvendelser:
post@islam.no
Den Islamske Informasjonsforeningen
Postboks 4637 Sofienberg
0506 Oslo
Hvem er vi?
Om islam.no
Design by:
Inspiral design