| SiteMap 
Bønnetider for Oslo: Fajr: 06:22 - Soloppgang: 08:53 - Dhuhr: 12:38 - Asr: 14:21 - Solnedgang: 16:05 - Isha: 18:36 - Andre byer?
Dagen i dag
Søndag 21.01.2018
4. jamad awwal 1439 h.
Første hijrah til Habashah (5 f. h) kommer på tirsdag 20.03.2018 (om 58 dager)
Flere begivenheter?

Korandatabasen

Koranvers
K. 2:23:  Om dere huser tvil om det Vi har åpenbart for Vår tjener, så bring en sure like godt, og kall frem de vitner dere har, som ikke er Gud, om dere snakker sant!
Andre vers?

En hadith:

 
 Anas (raa) sa at profeten (fvmh) sa: ingen av dere er helt troende før dere ønsker for deres bror det dere ønsker for dere selv.

[Al-Bukhari og Muslim] Les flere hadith.

 

Annonse

Selvmords-bomberen – en terrorist eller en helt?

20. oktober 2004 - 14:43 - Svein Ødegården
Skrevet av Svein Ødegården, pensjonert brigader og tidligere sanitetsinspektør i Hæren.
Det har vakt sterke reaksjoner at Basim Ghozlan har forsvart selvmordsbombere som et legalt stridsmiddel. Det ser ut som de fleste som uttrykker avsky for en slik handling ikke greier å skille mellom selvmordsbomberen som ”våpen” og hvem som er selvmordsbomberens mål. Problemet her synes å være at vi straks assosierer selvmordsbomberen med en som sprenger seg selv og så mange uskyldige sivile som mulig i luften – slikt kaller vi terrorisme.
Men det er ikke det samme som om å si at alle selvmordsbombere er terrorister. Hva med om selvmordsbomberen kjører en lastebil fylt med sprengstoff inn i en viktig fiendtlig militær installasjon? (slik det skjedde mot amerikanske og franske militære avdelinger i Beirut i 1983)

I dagens stridsmiljø vil vi ofte stå overfor en høyteknologisk militærmakt i strid med en lavteknologisk motstandsbevegelse, slik vi ser det i Tsjetsjenia, Irak og i Palestina / Israel. Det er vanskelig å se at det skal være mer høyverdig å slippe en laserstyrt ”smart” bombe mot et sivilt boligområde i Bagdad eller Gaza enn at en selvmordsbomber sprenger seg selv og et fiendtlig militært mål i luften.

Selvmordsbomberen kan på mange måter sees på som en lavteknologisk, men veldig ”smart” bombe. Er det ikke direkte ”feigt” å sitte 30000 fot over bakken å drepe kvinner og barn (også kalt kollateral skade) – sammenliknet med en som ofrer sitt eget liv for å drepe så mange av fiendens soldater som mulig? Så lenge selvmordsbomberen retter sitt angrep mot militære mål er han etter folkeretten ikke å betrakte som en terrorist, men en lovlig stridende.

Har vi ikke selv hyllet motstandsfolk som ofret sitt liv ved å styrte sitt fly inn mot et viktig fiendtlig mål? Har vi ikke i alle år blitt foret med amerikanske krigsfilmer hvor nettopp dette ble fremhevet som en stor heltedåd? Var ikke de japanske kamikaze-flygerne lovlig stridende? Hvorfor er fienden alltid en terrorist, mens vi selv sloss en rettferdig krig?
 
Skriv ut siden


Islam i norge
Moské [89]
Halal kjøtt [3]
Organisasjon [5]
Restaurant [5]
Begravelsesbyrå [1]
Forlag [1]
Nettbutikk [1]
Annet [3]
Annonse
Islam-torget
Nyhetsmail
Hvis du vil motta nyhetsmail fra Islam.no, registrer deg her.

Navn:
 
Epost:
 
Annonse
Annonse

Annonse

Siden 17.09.2003 er du gjest nummer:
free page hit counter

Annonse
Islam-torget
Annonse
Copyright © Islam.no
All rights reserved
Alle henvendelser:
post@islam.no
Den Islamske Informasjonsforeningen
Postboks 4637 Sofienberg
0506 Oslo
Hvem er vi?
Om islam.no
Design by:
Inspiral design