Lørdag, 14.12.2019 - 17. Rabi' Thani 1441 h.

Om Islam

SPØRSMÅL OG SVAR

Gelatin

Spørsmål

Hei, hvordan skal vi muslimer forholde oss til Gelatin. Er det tilllatt å spise produkter som inneholder Gelatin?

Svar

Salam. Dette er et området som jeg har lyst til å forske litt på. Jeg tror at vi må diskutere mer før vi kommer til en mening. Inntil videre er det beste å unngå alt som inneholder gelatin. Hvis noen av brødrene eller søsterene sitter med informasjon om dette er det veldig bra om de kunne skrive til oss. Wassalam. Basim =========================== Her fikk jeg en kommentar av en som heter: "Pakistansk bror". Jeg legger den slik den er: Jeg kom over følgende side om gelatin brukt i godterier, enkelte meieriprodukter og andre matvarer http://forbrukerportalen.no/Artikler/fr/2001/1023120145.49 hvor det står at : Gelatin fremstilles av bein, hud og skinn av storfe og svin. Dette er noe vi muslimer skal unngå i våre matvarer, og jeg tenkte jeg ville dele denne informasjonen med mine muslimske brødre og søstre :) ======================== En god kommentar av en bror som heter Jim Colin Soosainather . Som også kaller seg "Jamal" Her er kommentaren: (mange takk bror Jamal) Her er svaret jeg fikk fra Nidar: Hei, alle våre gelatinbaserte produkter (Laban, Bamsemums, Hobby, Nero, Bananer, Skipper, gelatineprodukter i TV-godt, Sjokolademums, Banansjokolader, Lakris) er laget av gelatin basert på svin. Grunnen til dette er at vi ønsker å unngå gelatin basert på storfe, pga kugalskapen og problemene dette medfører. Med vennlig hilsen Nidar AS Yvonne Gulbrandsen Marketingassistent Dette er det viktig at alle brødre og søstre får med seg! Wassalam. Jim Colin Soosainather Kommentar slutt. ========================== En kommentar til fra bror Farhan Anwar Her er den: Den gelatinen som er produsert i vestlige land er generelt sett haram, fordi at den er laget av kjøttrester og bein fra dyr som spises her i vesten. Blant disse dyrene som gelatinen lages av er det også svin. Men man trenger ikke å spise gelatin som er produsert i Vesten. Dersom man for eksempel vil spise Gelé, kan en få kjøpt halal Gelé i en god del innvandrerbutikker. Håper at dette var et mer utfyllende svar. Jeg håper nå at du endrer svaret ditt, og ihvertfall legger til den informasjonen jeg har gitt deg nå. Med vennlig hilsen, Farhan Anwar Admin@muhammad.no ======================= Det som jeg egentlig etterlyser, i tillegg til dette, er om noen har kjennskap til hva slags prosesser gelatin må gjennom før den blir "gelatin". Er stoffet med andre ord fortsatt "svin" eller blir det noe helt nytt stoff og dermed kan man tenke seg at gelatin er et diskuterbart emne? Jeg vet at det er mange brødre og søstere som er skeptiske til gelatin. Jeg spiser heller ikke det gelatin selv, men her i islam.no må vi fordype oss mer enn å "ikke like". Det er mange brødre som heller ikke spiser pølser selv om de vet at de er laget av halalkjøtt! Dette er vel noe annet enn halal og haram. Venter fortsatt på nye innspill Mange takk for alle som hjelper til med nyttig informasjon. Basim Ghozlan

  • Basim Ghozlan
  • 02.12.2003